Länkar

Ett par intressanta länkar

Skidanläggningen drivs av Skistar och på deras hemsida www.skistar.com kan man köpa liftkort on-line till ett förmånligare pris. De erbjuder skiduthyrning och skidskola och här kan man också ta del av andra aktiviteter och erbjudanden som händer i och kring anläggningen.

De har flera gratis aktiviteter återkommande i backarna, särskilt för barn.
Är ni nyfikna på snödjup, väderförhållande, öppet tider eller div priser i Norge kan ni hitta även det på deras hemsida.

I stugan finns pärmar med diverse information om vad som finns att göra i Trysil (www.trysil.com), förutom att åka skidor. I en av dessa pärmar finns också information om handhavande av stugans utrustning och det som åligger hyresgästerna vid ankomst och lämnande av stugan.

Det finns flera möjligheter att ta sig till backen förutom egen bil kan man åka bussen gratis från busshållplatsen 75 meter uppåt i backen.
Om man vill åka skidor till backen går det bra att följa löparskidspåret som är beläget på andra sidan vägen. Transporten tar er ner till F1. Se upp för korsande väg. Vid F1 går det bra att köpa liftkort. Visa hänsyn till dem som åker längdskidåkning och håll er på ”skating”-sidan.

Ett annat alternativ är att promenera 150 m uppåt, förbi busshållplatsen för att komma till transportbandet, som också kan ta er hem, åk bredvid, passera bron och håll till vänster för att komma in i systemet till lift F13 alternativt om man tar lite fart till höger och kommer till lift F7.

För att ta sig hem; ta dig till lift F6 och därefter vidare med transportbandet. Det går också bra att åka med skidbussen, den utgår från Fageråsens

Högfjällscenter och tiderna finns på liftkartan. Det går även buss mellan Turistcentret och Högfjällscentret. Bussarna är gratis.

Man kan även köpa liftkort vid Fageråsens Högfjällscenter och vid Turistcentret i Sör.
Returnera nyckel och bomkort till Djärfs Åkeriservice AB, Skiffervägen 10, 553 03 Jönköping snarast efter hemkomst.